Het wijnhuis Fasoli Gino uit de regio Veneto heeft klassieke wijnen en een rijke historie. Sinds 1925 produceren ze hier wijn met passie en toewijding, waarbij ze gebruik maken van de know-how die men al vier generaties lang heeft verzameld. En niet onbelangrijk; sinds 1984 wordt er volledig biologisch gewerkt. Het doel is simpel: ze produceren alleen wijnen die ze zelf graag drinken. Dat betekent dat ze weigeren om chemische producten te gebruiken.
In dit geval gaat het om een Ripasso, dat houdt in dat na een eerste gisting men de wijn in de tweede gisting samenbrengt met de druivenschillen. Dit zijn schillen die werden gebruikt om Amarone te maken. De 16-24 maanden rijping in eikenhouten vaten doet de rest.
Als resultaat krijg je dan deze overheerlijke Valpolicella Ripasso. Het is een magisch glas; kracht gepaard met elegantie. Gekonfijt fruit samen met frisse zuren, stevig en soepel tegelijk. Het zit er gewoon allemaal in. Niet voor niks een hele populaire wijn. Kan wel tegen een stootje, denk aan een Italiaans of Oriëntaals diner.
Druivensoort | |
---|---|
Jaar | |
Afsluiting | Kurk |
Alcoholpercentage | |
Inhoud | 0,75 liter |
Wijnhuis | |
Land | |
Streek | |
Oogst | |
Certificering | |
Filosofie | |
Appellatie | Valpolicella Ripasso |
Verpakking | Glas |
Vivino rating |