Het wijnhuis Fasoli Gino uit de regio Veneto heeft klassieke wijnen en een rijke historie. Sinds 1925 produceren ze hier wijn met passie en toewijding, waarbij ze gebruik maken van de knowhow die men al vier generaties lang heeft verzameld. En niet onbelangrijk; sinds 1984 werkt men al volledig biologisch. Het doel is simpel: ze produceren alleen wijnen die ze graag drinken. Dat betekent dat ze weigeren om chemische producten te gebruiken.
Deze Valpolicella van Fasoli Gino heeft een wat steviger stijl. De reden hiervoor ligt in het drogen van een gedeelte van de gebruikte druiven gedurende 15-20 dagen. Dit gaat dus langzaam al naar een “Ripasso” toe. Lekker wat rood fruit met kruidigheid en wat witte peper. Soepel, maar toch een volle body en met verfrissende zuren. Heeft zelfs wat tannines om het geheel net even die kick te geven.
| Druivensoort | |
|---|---|
| Jaar | |
| Afsluiting | Kurk |
| Alcoholpercentage | |
| Inhoud | 0,75 liter |
| Wijnhuis | |
| Land | |
| Streek | |
| Oogst | |
| Certificering | |
| Filosofie | |
| Appellatie | Valpolicella |
| Verpakking | Glas |



