Wijnhuis Aubert & Mathieu is een frisse en nieuwe speler in de markt. Opgericht in 2018, maar vanwege de heldere visie en de moderne verpakking vielen ze al snel op. Het creatieve stel kreeg bijvoorbeeld de Best Design prijs voor hun labels in het prestigieuze tijdschrift Harpers Wine & Spirits. Ook de wijnen zelf vielen op, waaronder deze ‘Baburu Brut’.
Cremant de Limoux is volgens velen de Crème de la Crémants. De AOC Limoux is gelegen in het zuiden van Frankrijk (Languedoc), vernoemd naar de centraal gelegen stad Limoux. Volgens de lokale wijnbouwers komt het procédé van mousserende wijnen zelfs uit deze regio en niet vanuit de Champagne.. Zou kunnen, maar ze zijn in elk geval erg goed in het produceren van Cremant, zelfs onderscheidend goed. Zo ook deze biologische Barburu Brut van Aubert & Mathieu. Het is een precieze mousserende wijn, gemaakt van Chenin Blanc en Chardonnay, laag gedoseerd, met krokante citroenaroma’s en weerspannige zuren. Alles in een balans gebracht met rijke noot- en brioche aroma’s door zijn 18 maanden op 2e gisting. De mousse is fijn en persistent en de afdronk schoon en puur. Alles is van een zachte en frisse directheid. Uiteraard heerlijk als feestelijk aperitief, al dan niet met een keur aan chique fingerfood.
James Suckling gaf deze Cremant 90 punten en op Vivino scoort ie een mooie 4,1 dus probeer het eens!
Druivensoort | |
---|---|
Jaar | |
Afsluiting | Kurk |
Alcoholpercentage | |
Inhoud | 0,75 liter |
Wijnhuis | |
Land | |
Streek | |
Oogst | |
Certificering | |
Filosofie | |
Appellatie | AOP Crémant de Limoux |
Verpakking | Glas |
Vivino rating |